Instagram, Yeni Özelliği 'Sen de Ekle'yi Herkesin Kullanımına Sundu!

Instagram, Yeni Özelliği 'Sen de Ekle'yi  Herkesin Kullanımına Sundu!

Daha önceden kullanıma sunulan özellik yurt dışındaki kullanıcılar tarafından kullanılmaktaydı, Instagram  bu özelliği 1 Kasım2021 de Türkiye deki kullanıcılar içinde kullanıma açtı ve Instagram tarafından resmi olarak duyuruldu.
 

Instagram, Yeni Özelliği 'Sen de Ekle'yi  Herkesin Kullanımına Sundu!
Instagram, Yeni Özelliği 'Sen de Ekle'yi  Herkesin Kullanımına Sundu!


Instagram geçtiğimiz günlerde de “Bağlantı paylaşım etiketi” özelliğini kullanıma açmıştı. Bu özellik hali hazırda vardı ama “10 bin” takipçi şartı vardı “10 bin” takipçisi olan hesaplar bu özelliği kullanmaktaydı instagram bu özelliği takipçisi “1 adet” bile olsa bütün hesaplar için kullanıma açmıştı. Instagram şimdide sende ekle etiketini türkiyedeki kullanıcılar için kullanıma sundu. ve Instagram tarafından resmi olarak duyuruldu.

 

"Sende Ekle" nedir?

Sizinkini Ekleyin = Hikayelerde herkese açık ileti dizileri oluşturan bir çıkartma

Özel istemler ve herkese açık yanıtlarla çıkartmayı paylaşabilir ve ona kimin yanıt verdiğini kendi Hikayelerinizde görebilirsiniz.

 

"Sen de ekle" Nasıl kullanılıyor?

Özelliğe çıkartmalar bölümünden ulaşılabilmekte, yada bu özelliği daha önce kullanarak hikaye paylaşımı yapan arkadaşlarınızın hikayelerinde “seninkini ekle” ye tıklayarak kendi hikayenizi ekleyebilirsiniz , sizin arkadaşlarınızda sizin paylaştığınız  hikayeye cevap olarak paylaştığında bütün hikayeleri bir arada görebileceksiniz.  ayrıca bu özellik hikayelerde daha fazla görüntülenme ve etkileşim anlamına geliyor, ınstagram bu özellik ile zincirleme hikaye paylaşımı olmasına neden oluyor daha fazla hikaye paylaşımı ve daha fazla erişim demek.

 

Instagram bu özellik ile neyi hedefliyor?

Instagram geçtiğimiz günlerde” bağlantı paylaşım etiketi “özelliğinide herkesin kullanımına sunmuştu. Bu bağlantı paylaşım etiketi özelliği daha önce “10 bin”takipçisi olan hesaplarda aktif oluyordu ama instagram artık “1” takipçiniz bile olsa bu özelliği kullanmanıza izin veriyor. Instagram gün geçtikçe yeni özellikler sunmaya devam ediyor Instagram'ın asıl amacı platformu video paylaşım ağırlıklı bir platform haline getirmek ve bunu “Instagram reels” ile başlattı. Instagram hikaye bölümünün popülaritesini kaybetmemesi için elinden geleni yapıyor yeni çıkartmalar ve özellikler getirerek insanların bu özelliği daha aktif kullanmasını istiyor. Hikaye kısmında hali hazırda anketler soru cevaplar gibi etkileşimleri artırmak ve kullanıcı odaklı projeler geliştirmeye devam ediyor. Instagram önümüzdeki günlerde hangi özellikleri daha kullanıma sunacağı ise merak konusu bunu hep birlkte göreceğiz.

 




Exa Haber : Haberin Site Yönetiminden izinsiz kullanılması yasaktır ve telif hakkına tabidir. 

Yorumlar

Yorumunuz için teşekkür ederiz!

Daha yeniDaha eski
google news bton