exa haber | SonDakika | Haberler

Reklam

Özel Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Var mı?

Özel Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Var mı?

 

Özel sağlık sigortaları, anlaşmalı sağlık kurumlarında geçerli olacak şekilde tedavi imkânı sunar. Özel sağlık sigortaları ciddi miktarda talep görür. Bu talep karşılanırken sigorta şirketlerince bazı kriterler göz önüne alınır. Sigorta yaptırmak isteyen kişilerin yaşı, değerlendirme sürecinde dikkate alınan en önemli kriterdir.

 

Özel Sağlık Sigortasında Yaş Sınırı Var mı?

Yaş Sınırı Uygulaması Şirket Bazında Farklılık Gösterir

 

Özel sağlık sigortası için belirlenen üst yaş limiti şirketten şirkete değişiklik gösterir. Genellikle 60-65 yaş üst limit olarak belirlenir. İleri yaş grubundaki kişilerin sağlık risklerinin yüksek oluşu, sigorta şirketlerinin üst yaş limiti uygulamasını benimsemelerindeki ana nedendir. Fakat bu durum aşılamaz bir sınır niteliği taşımaz. Ömür boyu yenileme garantisi gibi kazanımlar sayesinde ileri yaştaki kişilerin sağlığı da poliçe kapsamında güvence altına alınır. Hatta nadiren de olsa risk değerlendirme birimi tarafından sunulan görüş doğrultusunda üst yaş limitinde esneklik yapılabilir. Tabii bu durumda ek prim ödemesi gündeme gelebilir. Dolasıyla özel sağlık sigortası fiyatları da bu seçeneklere göre değişmektedir.

 

Ömür Boyu Yenileme Garantisi Nedir?

 

Özel sağlık sigortaları, 1 yıllık geçerlilik süresine sahip poliçeler halinde düzenlenir. Poliçenin geçerliliğinin devam etmesi için bu sürenin sonunda yenilenmesi gerekir. Ancak risk ve kullanım durumunun yüksek olması durumunda sigorta şirketi, bir önceki yıldan farklı olarak ek prim uygulamasına gidebilir. Hatta aşırı risk faktörü içeren poliçelerde, sigortalının yenileme talebine red cevabı verilebilir. Sigorta şirketleri, düzenli olarak poliçesini devam ettiren ve kullanım oranları belirlenen limitlerin altında kalan müşterilerine ise ömür boyu yenileme garantisi sunar.

 

Ömür boyu yenileme garantisi hakkını kazanabilmek için belirli süreyle sigortalı olma zorunluluğu bulunmaktadır. Çoğu şirkette bu süre 3 yıldır. Ancak bazı sigorta şirketleri, süre bazında farklı kriterler belirleyebilir. Yaş sınırı uygulaması muafiyeti, ömür boyu yenileme garantisi ile elde edilen avantajların en önemlisi olarak ön plana çıkar. Bu garantiye hak kazanan sigortalıların, katılım payları artırılamaz ve ağır hastalıkları için muafiyet uygulanamaz. Ayrıca ek prim ve teminat kapsamının daraltılması gibi uygulamalar da son bulur.

 

Yaş Sınırından Etkilenmemek İçin Tercih Edilebilecek Alternatifler

 

Yaş sınırından etkilenmeden özel sağlık sigortasının avantajlarından yararlanabilmenin yolu, ömür boyu yenileme hakkı kazanmaktan ibaret değildir. Sigorta şirketlerinin ileri yaş grupları için hazırladığı ürünler arasından seçim yapılabilmektedir. 60-65 yaş aralığındaki bireyler, kendilerinden talep edilen sağlık raporlarını risk değerlendirme birimine sunmak şartıyla özel sağlık sigortası yaptırabilir. Tabii yaş itibarıyla bazı muafiyetler ve teminat kısıtlamaları gündeme gelebilir. 65 yaş üstü bireyler ise tamamlayıcı sağlık sigortasına yönelebilir.

 

İleri yaş gruplarına yönelik tamamlayıcı sağlık sigortaları, standart ürünlerdeki gibi anlaşmalı özel kurumlardan kapsamlı sağlık hizmetleri alınabilmesini mümkün kılar. 65 yaş üstü bireyler, TSS vasıtasıyla yalnızca cüzi miktardaki katılım payını ödeyerek özel hastanelerde muayene olabilir. Ameliyat ve sürekli tedavi gerektiren durumlarda ise yatarak tedavi teminatından faydalanabilirler. 65 yaş üstü bireylerin tamamlayıcı sağlık sigortasının avantajlarından faydalanabilmeleri için SGK güvencesi altında olmaları gerekmektedir.

 

İleri yaş grubunda yer alan kişiler için tamamlayıcı sağlık sigortası, yalnızca belirli sigorta şirketleri tarafından poliçelendirilmektedir. Bu tip ürünlere yönelirken 80 yaşın üst limit olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca teklifleri değerlendirme aşamasında, özel şartların detaylıca incelenmesinde fayda vardır. Aksi halde kapsam dışı tutulan riskler nedeniyle sağlık hizmeti alımında aksaklıklar yaşanabilir.


Yorumlar

Yorumunuz için teşekkür ederiz!

Daha yeniDaha eski
google news bton