exa haber | SonDakika | Haberler

Reklam

Ütü Çeşitleri: Buharlı, Buhar Kazanlı, Dikey Ütü

Ütü Çeşitleri: Buharlı, Buhar Kazanlı, Dikey Ütü


Ütü Çeşitleri: Buharlı, Buhar Kazanlı, Dikey Ütü

Fonksiyonları ve kullanım alanlarına göre birbirinden ayrılan ütü çeşitleri sektörün önde gelen markaları ile tüketicilerine sunuluyor. Philips, Tefal, Fakir, Arzum, Karaca, Vestel gibi markaların sunduğu ütü modelleri sayesinde farklı pek çok kitleye hitap ediliyor. Sunulan çeşitlilik sayesinde de evlerden profesyonel ortamlara kadar her mekânın ihtiyacına uygun ütü çeşitleri öne çıkıyor.


Hızlı Isınma Özelliğine Sahip Buharlı Ütü Çeşitleri

Buharlı ütü çeşitleri en bilinen ve yaygın modellerden biri olarak dikkat çekiyor. Kazanlı ütülere kıyasla daha küçük su haznesine sahip bu modellerin en önemli özelliklerinden biri hızlıca ısınabilmesi. Tek parça kıyafetleri kısa sürede ütüleyebildiği için buharlı ütü modellerini evlerde sıkça görmek mümkün. Tefal, Fakir, Arzum, King, Singer, Philips ütü gibi marka ve modeller içerisinde buharlı ütüler geniş seçenek ağı sunuyor. Buharlı ütü modelleri, taban malzemesi açısından da çeşitlilik gösteriyor. Seramik, çelik ya da paslanmaz çelik gibi tabanlara sahip ütü seçeneklerinin her birinin kendine has özellikleri mevcut. Örneğin, seramik tabanlar kumaşın yapışmaması, parlamaması ve ütünün kolayca hareket etmesi açısından son derece avantajlı. Çelik tabanlı olanlar ise ısıyı eşit şekilde dağıttığı gibi rahatça kayabiliyor. Ne var ki bu tabanlarda yanma riskinin yüksek olduğu vurgulanıyor. Su tankı / haznesi de geniş bir çeşitlilik ile birlikte geliyor. 0,2 litreden 1,1 litreye kadar farklı su tankı kapasiteleri görmek mümkün. Ütü yapma sıklığına göre de bu seçeneklerden biri tercih edilebiliyor.


Yüksek Performans Gösteren Buhar Kazanlı Ütüler

Özellikle profesyonel ütü hizmeti sunulan yerlerde buhar kazanlı ütüler yaygın. Adından da ipucunu veren bu modeller, ek bir buhar kazanına bağlı olup basınçlı ve basınçsız çeşitlere sahip. Basınçsız buhar kazanlı ütü çeşitleri genellikle dakikada 80 ila 108 gramları arasında buhar üretebiliyor. Bu da dakikada yaklaşık 40 gram buhar üretebilen buharlı ütülerin minimum 2 katı seviyesi demek. Basınçlı buhar kazanlı ütü ise özellikle inatçı kırışıklıkları açmak için çok ideal. Daha çok basınç daha iyi sonuç anlamına geldiğinden bu modeller ile ütü yaparken daha az enerji harcanabiliyor. Ayrıca su hazneleri oldukça geniş bir formda tasarlandığı için sık sık su doldurmaya gerek kalmıyor. 1 litreden 3 litrelere kadar su tankı kapasitesi seçeneği sunuluyor. Üstüne üstlük piyasadaki çoğu buhar kazanlı ütüde dikey buhar püskürtme imkânı da var. Perde, takım elbise, ceket, ipek gibi ütülemesi zor kıyafetler ve kumaşlar buhar kazanlı ütüler sayesinde çok daha kolay ütülenebiliyor. Ayrıca bunlar içerisinde seramik, nano seramik, paslanmaz çelik, streamglide gibi farklı pek çok taban malzemesi bulunuyor. Ütü modelleri ve fiyatları ise sunulan çeşitliliğe, model ve fonksiyonlara göre geniş bir skalayı beraberinde getiriyor.


Özgün Tasarımı İle Dikey Ütü Modelleri

Ütü çeşitleri içerisinde tasarımı ve formu itibarıyla son derece özgün bir yerde konumlanan dikey ütü Tefal, Kiwi, Vestel, Philips gibi markalarca temsil ediliyor. 1200, 1300, 1500 Watt gibi güçlere sahip olan dikey ütülerin su doldurma kapasitesi ise diğer modellere kıyasla daha az. 70 ml, 250 ml, 260 ml gibi çıkarılabilir su haznelerine sahip bu modeller şok buhar, sürekli buhar, dikey konumda buhar çıkışı gibi özellikler ile donatılıyor. Minimal tasarımı, fazla yer kaplamayan yapısı sayesinde saklama çantası ile de rahatça taşınabiliyor. Bu açıdan seyahatler, tatiller için avantaj sağlaması ile de ünleniyor. Alüminyum, paslanmaz çelik gibi tabanlara sahip dikey ütüler hem yatay hem de dikey kullanımıyla da pratiklik sağlıyor. 

Yorumlar

Yorumunuz için teşekkür ederiz!

Daha yeniDaha eski
google news bton